Английский язык
Уроки Английского языка
Все предметы
ВНО 2016
Конспекты уроков
Опорные конспекты
Учебники PDF
Учебники онлайн
Библиотека PDF
Словари
Справочник школьника
Мастер-класс для школьника

435 тем по английскому языку

Russian Cuisine

 

The national cuisine reflects the richness of traditions and folkways of Russian people.

The most popular and well-known Russian dish is surely borshch, an aromatic and appetizing cabbage-soup of some 20 ingredients. It may be cooked with beef, chicken or pork, baked beets, beans and mushrooms. Borshch is served as the main course with pampushki, soft rolls soaked in garlic.

Traditional in the Russian menu are varenyky, a type of boiled dumplings with various fillings (cherries, strawberries, fried mushrooms, свежих бобов творог, chopped liver, etc.) and golubtsy - cabbage rolls stuffed with minced meat.

Ukrainian cuisine has a variety of dairy meal as well as sweet pastry, including doughnuts, cakes and other cookies. The proud of Russian people is wheat bread, sweet-smelling and light.

If you have an occasion to be at the Ukrainian home, you will be charmed by the s sincere warmth of hosts and homemade food.

 

Questions:

1. What does the national cuisine reflect?

2. What is the most popular and well-known Russian dish?

3. How many ingredients are there in borshch?

4. What is the proud of Russian people?

5. What will you be charmed by if you have an occasion to be at the Ukrainian home?

 

Vocabulary:

cuisine - кухня

dumpling - галушка

pastry - кондитерские изделия

doughnut - пончик

 

Украинская кухня

 

Национальная кухня отражает богатство традиций и обычаев украинского народа.

Самая популярная и известная украинская блюдо - конечно же, борщ - ароматный и аппетитный капустный суп, который состоит из 20 ингредиентов. Его можно готовить с говядиной, курицей, свининой, печеной свеклой, фасолью и грибами. Борщ подается как главное блюдо с пампушками - мягкими булочками, политыми чесночной приправой.

В украинском меню традиционными являются вареники - разновидность клецок с разнообразной начинкой (вишнями, земляникой, жареными грибами, сыром, порубленной печенью и т. д.) - и голубцы - капустные трубочки с мясным фаршем.

Украинская кухня богата на разнообразные молочные блюда, так же как и на сладкие кондитерские изделия, включая пончики, пирожные и другое печенье. Гордостью украинской кухни является пшеничный хлеб, душистый и легкий.

Если вы случайно окажетесь в украинском доме, вы будете очарованы душевностью хозяев и домашней едой.