What is “American food?
The answer is that it is part Italian, part British,
part German, part Mexican, part Chinese...
When people from other countries came to live in the
US, they brought different cooking traditions.
Some of them opened restaurants.
Today Americans enjoy food from all over the world.
Over the years some foreign dishes changed a little.
Doughnuts were originally from Holland.
In 1847 a young American boy told his mother that
her doughnuts were never cooked in the middle.
He cut out the centre and his mother cooked them -
and they were very tasty!
Maybe the US is most famous for “fast foods”.
The first fast food restaurants served hamburgers,
but now they serve other kinds of food too.
Inside there is often a “salad bar”, where you can
help yourself to as much salad as you want.
Americans eat a lot, and when they go to a
restaurant, they don't expect to be hungry afterwards.
Most restaurants will put a lot of food on your
plate - sometimes it can be too much.
But if you can't finish it all, don't worry: they
will give you a “doggy bag” and you can take it home.
Most Americans now have a light breakfast instead of
the traditional eggs, bacon, toast, orange juice and coffee.
But on weekends there is more time, and a large late
breakfast or early lunch is often eaten with family or friends.
|
Что такое «американская» еда?
Ответ: это частично итальянская, частично английский,
частично немецкое, частично мексиканская, частично китайская еда...
Когда люди из других стран приезжали жить в США , они
привозили различные кулинарные традиции.
Некоторые из них открывали рестораны.
В настоящее время американцы едят блюда со всего мира.
Со временем некоторые иностранные блюда немного изменились.
Пончики начали готовить в Голландии.
В 1847-м маленький американский мальчик сказал маме,
что ее пончики не пропекаются в середине.
Он вырезал середину, а мама так и приготовила - они
были очень вкусные.
Возможно, США больше
известные «быстрым питанием».
Первые рестораны «быстрого питания» предлагали гамбургеры,
а сейчас там предлагается и другая пища.
Внутри всегда есть «салатная стойка», где вы можете взять
себе столько салата, сколько хотите.
Американцы едят много, но в ресторан они ходят
вовсе не потому, что голодны.
Во многих ресторанах очень большие порции - иногда слишком
большие.
Но, если вы не можете доесть, вам дадут так называемый
«собачий пакет» и вы можете взять домой то, что не доели.
Многие американцы съедают легкий завтрак вместо
традиционной яичницы с беконом, тостов, апельсинового сока и кофе.
Но в выходные больше времени, и плотный поздний завтрак или
ранний ланч часто съедается в кругу семьи или с друзьями.
|